Dies Natalis

Dies Natalis donderdag 20 april 2017

De 61e oprichtingsdag van de universiteit wordt gevierd op donderdag 20 april 2017 om 15.30 uur in de Paterskerk, Tramstraat 37 te Eindhoven.
Iedereen is van harte welkom. Registratie is niet noodzakelijk. Aan de gasten wordt vriendelijk verzocht om 15.15 uur in de kerk aanwezig te zijn.

Het thema van deze Dies is 'Haalt de universiteit 2040?'.Een aantal sprekers zullen vanuit hun eigen optiek en deskundigheid hun licht over de toekomstige ontwikkelingen doen schijnen.

  • Rector Magnificus Bert van der Zwaan van de Universiteit Utrecht
  • Voormalig President Patrick Aebischer van de École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Zwitserland
  • Voorzitter Jan Mengelers van de Technische Universiteit Eindhoven

Associate Professor in Physical Chemistry Dr. Ilja Voets van de Technische Universiteit Eindhoven geeft een inkijkje in haar onderzoek.

Tijdens de plechtigheid reikt rector magnificus Frank Baaijens namens de TU/e een eredoctoraat uit aan professor Lars Arge van de Aarhus Universiteit, Denemarken.

De bijeenkomst is op de dag zelf via een live stream te volgen.

Aansluitend vindt een receptie plaats van 17.15 - 18.30 uur in Hotel Pullman Eindhoven Cocagne, Vestdijk 47, 5611 CA Eindhoven.

De parkeergarage Heuvel is op loopafstand van de Paterskerk.

Diesredes en -lezingen

De TU/e viert haar Dies Natalis als een academische plechtigheid, waarbij de rector een rede houdt. Later worden ook andere hoogleraren uitgenodigd een lezing te verzorgen en worden eredoctoraten toegekend.